Camper-muziek: de beste roadtrip nummers in het Nederlands

Roadtrippen met een camper is een van de populairste manieren om door Nederland te reizen. Tijdens de reis wordt er vaak muziek geluisterd om de reis te veraangenamen. Met heerlijke Nederlandse roadtrip nummers in je achtergrondmuziek transformeer je je camper in een thuis. Om je op weg te helpen hieronder een lijst met de 15 beste Nederlandse roadtrip nummers voor in je camper.

1. Bløf – Dansen aan zee

Bløf’s Dansen aan Zee is een aanstekelijke, melodieuze midtempo pophit. De single werd uitgebracht in 1999 en is tot op heden een vaste waarde in Nederlandse festivals en Nederlandse radiozenders. De single wordt vaak gekoppeld aan de kust, maar het nummer klinkt ook heerlijk in de camper.

2. Di-rect – Times are changing

Times are changing is een rocknummer van Di-rect uit 2008. Het nummer kwam als opvolger van de hit Hungry for love uit dezelfde periode. Times are changing geeft veel energie en zorgt ervoor dat je bij het rijden in je camper meer energie krijgt. De song is een vaste waarde in Nederlandse radiostations en festivals.

3. De Dijk – Nergens goed voor

Nergens goed voor van De Dijk uit 1990 is de perfecte song om mee rond te rijden. Het is een catchy popsong die constant in het Nederlandse muzieklandschap wordt gedraaid. Het is een liefdevolle ballad die over het verleden en toekomst praten. Het is een waardevol nummer dat meer herinneringen oproept. De song is gericht op een persoonlijke ervaring, wat het zo persoonlijk maakt.

4. Acda en de Munnik – Niet of nooit geweest

Niet of nooit geweest van Acda en de Munnik was een van de grootste hits van het duo uit 2000. Het nummer is steeds verrassend, emotioneel en heeft een enorm nostalgische waarde. Er is geen betere manier om te genieten van deze liefdevolle popsong dan in je camper luisterend naar de melancholische strofen van de song.

5. Anouk – What have you done

Anouks What have you done is een rocknummer uit 2002. Het nummer gaat over verdriet en schoonheid, twee tegenstrijdige gevoelens die we allemaal kennen. Tijdens een camperreis krijg je vaak de kans om deze gevoelens ook te ervaren. Harde gitaarriffs en zweverige zanglijnen maken What have you done tot een perfect nummer voor op de weg.

6. Racoon – Love you more

Love you more van Racoon uit 2007 is een indringende popsong. Het nummer gaat over verloren liefde, maar de song geeft een positief gevoel door de vrolijke melodie. Het is een lied dat veel energie geeft en waardoor je weer verder kan als je aan het rijden bent.

7. Guus Meeuwis – Geef mij je angst

Geef mij je angst van Guus Meeuwis uit 2007 is een van de meest bekende Nederlandse popsongs ooit. De catchy melodie en indringende tekst zorgen ervoor dat dit nummer overal bekend is. Met een dosis popmuziek kan je je camper transformeren in een fontein van energie.

8. Krezip – I apologize

I apologize van Krezip uit 1999 is een van de eerste grote hits van de band uit deze tijd. De meezingbare popsong heeft een positieve vibes en zorgt ervoor dat je weer met een brede glimlach op je gezicht verder kan. Alleen al door te luisteren naar het nummer, voel je je weer opgeladen.

9. 3JS – Stem van mijn hart

Stem van mijn hart van 3JS uit 2003 is een melancholieke, emotionele popsong. De band heeft erin geslaagd om een eerlijke song te schrijven die over liefde en verlies gaat. De prachtige accenten die het nummer krijgt als je het onderweg draait, maken het nog mooier. Dit is een nummer wat blijft hangen in je hoofd nog nadat je bent gestopt met luisteren.

10. Nielson – Sexy als ik dans

Sexy als ik dans van Nielson uit 2014 is een vrolijke, meezingbare popbalade met een schijnbaar eenvoudige tekst en arrangement. Het nummer heeft een up-tempo beat met maar 3 akkoorden waardoor het perfect past bij het rijden in je camper. Het ademt optimisme uit en zorgt ervoor dat je een glimlach op je gezicht krijgt.

11. Blof – Hier

Hier van Blof uit 2003 is een van hun meest succesvolle nummers. De band creëert een gevoel van rust en stilte met hun kalme popsong. Hier is een mooi en kalmerend nummer waarvan je kan genieten. Noordelijke Wegen, grasvelden, zeeën, het valt allemaal mooi samen met de melancholische harmonieën in deze song.

12. Nino – De grote zon

De grote zon van Nino uit 1983 is een van de beste Nederlandse popsongs. Het nummer gaat over hoopvolle liefde. Het is een optimistisch liedje dat ervoor zorgt dat je jezelf niet hoeft te vergelijken met anderen. Dit is een geweldig liedje om mee op pad te gaan, zeker als je zelf wat ouder bent, omdat het een mooie reminder is dat je nooit te oud bent om dingen te proberen!

13. Glennis Grace – Afscheid

Afscheid van Glennis Grace uit 2000 is een waanzinnig indringende song met een veelzijdige betekenis. De mooie melodie en het intensieve arrangement zorgen voor een emotionele reis voor elke luisteraar. Afscheid is een song die ervoor kan zorgen dat je het weer nieuwe energie krijgt om verder te reizen.

14. Kane – Rain down on me

Rain down on me van Kane uit 2001 is een van de grote hits van hun carrière. Het is een klassieke popsong die naar een hoger niveau wordt geheven door de catchy melodie en het hoopvolle arrangement. Rain down on me is een song waarmee je kan verdwalen als je er langer naar luistert.

15. Van Dik Hout – Stil in mij

Stil in mij van Van Dik Hout uit 1995 is een meeslepende popsong. Het is een lied waarmee je momenten van rust en stilte kan ervaren als je door het landschap reist. Het is een nummer met een diepe betekenis die je steeds meer gaat begrijpen als je er langer naar luistert.

Dankzij deze 15 Nederlandse roadtrip nummers zul je zeker weten omringd zijn met lekkere Nederlandse muziek wanneer je in je camper reist. Wees niet bang om experimenteren en mix en match de juiste nummers om dat specifieke gevoel dat je nodig hebt te creëren. Op deze manier kan je een unieke roadtrip vol nieuwe avonturen samenstellen!

Categorieën C

Plaats een reactie