Roadtrips met de camper: de mooiste routes ter wereld

Als je op zoek bent naar avontuur en avontuur ben je aan het goede adres. Een roadtrip met de camper is de perfecte manier om het land te verkennen en op plaatsen te komen die je anders nooit zou hebben bezocht. Of je nu op zoek bent naar schoonheid, uitdagingen, rust of cultuur, er zijn routes die je overal heen kunnen brengen.

Er is iets magisch aan de vrijheid die je hebt als je met de camper reist. Je kunt gaan en staan waar je wilt, van je eigen bed en badkamer gebruik maken. Klaar om te gaan wanneer je klaar bent, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer of accommodaties. We hebben de (mogelijk) beste routes voor je neergezet.

De A1: The Great Road Trip rond Noorwegen, Zweden en Finland

Er is geen twijfel dat Noord-Europa de perfecte locatie is voor een roadtrip. De kuststeden, adembenemende nationale parken, schattige dorpjes, gezellige steden, het ruige buitenland en de wilde natuur. Amper verrassend dat de A1-route een van de populairste was voor een roadtrip. De 1.400 kilometer lange route begint in Noorwegen en loopt door Zweden, Finland en eindigt in Noorwegen. U vindt er veel adembenemende landschappen, campings en spectaculaire uitzichten over de imposante fjorden.

Route 66: de beste Amerikaanse roadtrip

De Route 66 is misschien wel de beroemdste route van allemaal, zo niet de meest typisch Amerikaanse roadtrip die je kunt maken. De Route 66 begint in Chicago en loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Hier vind je classics zoals het Cedar Canyon, Grand Canyon en Devil’s Tower. De Route 66 is veruit de meest gevarieerde en interessante roadtrip die de Verenigde Staten te bieden heeft.

Uitgestrekte zonnige stranden in Lissabon, Portugal

Portugal maakte de afgelopen jaren een enorme opmars qua toerisme, en dat komt vooral door de aantrekkelijke combinatie van ongerept stranden, een prachtig boerderijland, de gastronomie, de kunst en de cultuur van deze prachtige plek. De route van Lissabon naar de Algarve strekt zich uit langs het schiereiland Setúbal en veel kleine steden, stranden en havensteden.

Alpen, Zwitserland: met het ideale weer om te camperen

Zwitserland is beroemd om zijn schoonheid, maar de meeste mensen denken niet aan het land als een bestemming voor camping. Toch is het mogelijk om helemaal door Zwitserland te gaan en een deel van de Alpen te verkennen. Een één weekse roadtrip, waarbij je langs de meren, bergen en dorpen reist, geeft je de perfecte kans al de schoonheid van Zwitserland in je eigen tempo te verkennen.

Driehoekroute: Zwarte Woud, Alsace en Baden-Württemberg

De Driehoekroute is een van de meest gezinsvriendelijke routes in Europa, omdat de route verschillende activiteiten en bezienswaardigheden combineert die geschikt zijn voor het hele gezin. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zwarte Woud met zijn adembenemende bergen, watervallen en ongerepte bossen. Vervolgens kun je de autoroutes naar de historische steden in het zuidelijke Alsace nemen, met haar prachtige wijngaarden, middeleeuwse stadskernen en charmante marktpleinen. Eindig je trip in het sfeervolle Baden-Württemberg, waar je de oevers van de Rijn en de Bodensee kunt ontdekken.

Flinders-Route: Australië’s Schildpadweg

Australia’s Schildpadweg begint in Richmond, Queensland, loopt door het westelijke deel van Queensland en het noorden van het Northern Territory, en eindigt bij Alice Springs in het centrum van het land. Het is een geweldige manier om wilde dieren te spotten, zoals de kangoeroes en de wallabies, en de prachtige landschappen te zien die het land te bieden heeft. Je zou zelfs zeggen dat er niets meer Australisch is dan de Flinders-route kunnen rijden.

Van Alaska naar Los Angeles, de Chilkoot-route

De Chilkoot-route is wat anders dan de meeste routes die we hier noemen, omdat het meer een avontuur is dan een roadtrip. Het is een van de meest populaire wandelroutes in Alaska, die begint in Skagway in Alaska en eindigt in Whitehorse in het Yukon-territorium. Je kunt dit doen door te wandelen, kamperen, varen of fietsen; het ieder terrein heeft zijn eigen uitdagingen en geweldige landschappen. Het is een van de meest epische of avontuurlijke routes die je kunt rijden.

Conclusie

Met de camper op stap gaan biedt een enorme vrijheid. Je hebt de mogelijkheid om je eigen route te volgen en je kunt ongeacht de locatie overnachten. Je hebt toegang tot allerlei parken en de flexibiliteit om je reis te veranderen wanneer je maar wilt. Er zijn tal van routes die je kunt kiezen voor een avontuurlijke camper roadtrip. Je hebt dan ook helemaal niet zoveel nodig om op pad te gaan. Een goed plan, goede voorbereiding en het juiste voertuig en de weg is vrij. De bovenstaande routes staan garant voor een onvergetelijke roadtrip.

Categorieën R

Plaats een reactie